TIDNINGEN

OM PROJEKTET
"Rob & Bob med vänner" är namnet på vårt serietidningsprojekt. Det är en slags antologi där serieskapare från både den nya, lovande och den gamla, etablerade skolan medverkar. Målet med detta projekt är enkelt - att publicera de bästa serierna detta land har att erbjuda.

Vår vision är att hålla det svenska serietidningsformatet vid liv, oberoende av större förlag och det rådande marknadsklimatet, samt att sätta en helt ny standard för alternativ- och vuxenserier i den svenska serievärlden. Vi tror på hårt arbete och jobbar för att göra "Rob & Bob med vänner" till Sveriges främsta serietidning.


SKICKA IN SERIER
NÄSTA DEADLINE: TBA
Till varje nummer samlar vi in serier. Alla är välkomna att skicka in och vi läser allt. Urvalsprocessen fungerar som så att vi under hela året tar emot serier och när deadlinen för inlämning passerat går vi igenom allt, och lämnar därefter besked till alla som skickat in bidrag. På så vis får du reda på om din serie kommer vara med i nästa nummer av "Rob & Bob med vänner".

Det behöver inte vara en nytecknad serie, utan du kan skicka in gamla godingar också. En bra serie är alltid en bra serie!

För närvarande består ersättningen för medverkande av ett antal exemplar av själva tidningen. I nuläget finansieras detta projekt uteslutande av oss själva med pengar ur egen ficka, men vi hoppas att inom en snar framtid kunna erbjuda riktiga arvoden till våra tecknare.


För att din serie ska passa så bra som möjligt in i tidningens format rekommenderas att du använder följande specifikationer när du lämnar in dina filer:

Längd: 1-20 sidor (Svartvitt) och/eller 1 sida (Färg)
Sidstorlek: 17 cm x 26 cm
Utfall: 5 mm
Upplösning: 800 dpi (Bitmap), 400 dpi (Gråskala & CMYK)
Filformat: TIFF
Skicka filerna till: info@robochbob.se

(Om du har problem med att skicka till adressen ovan
går det också bra att skicka till robochbob@gmail.com,
eller använda WeTransfer om du har väldigt stora filer.)

Om du har några frågor kring att skicka material är du självklart välkommen att maila oss, så svarar vi så fort vi kan.


Vi ser fram emot ditt bidrag!