PODRADIO

"Rob & Bobs Podradio" är ett radioprogram som kretsar kring tecknade serier, pubertal humor och allmänt skitsnack de båda programledarna emellan.


AVSNITT 5: HIPHOP, SPRIT OCH SUPERHJÄLTARFör att ladda ner avsnittet till din dator/mp3-spelare, klicka här.

I detta avsnitt åker Rob & Bob tillsammans med den gode vännen Christoffer Hjalmarsson (för allmänheten mer känd som CH The Man) ner till Göteborg för att besöka mångsysslaren Johannes Aggro Torstensson. Från Gerald Scarfes "The Wall"-animationer till Dan Aykroyds Crystal Head-vodka, från Necros Lucio Fulci-samplingar till Redmans gästspel i Gamecube-klassikern "True Crime: New York City" - välkomna på en babblig resa längs med populärkulturens bakgator.

Detta avsnitt gästas av Christoffer Hjalmarsson, serietecknare och Johannes Aggro Torstensson, serietecknare och multikonstnär.


AVSNITT 4: TACOSPYOR OCH HUSHÅLLSROBOTARFör att ladda ner avsnittet till din dator/mp3-spelare, klicka här.

I detta avsnitt babblas det på om allt från hushållsrobotar till finurligt ordvrängeri, vidare till dragracing, David Blaines gatulevitation och de eventuella likheterna mellan Michael Schumacher och munken i Hem till Midgård. Ämnen byter av varandra i såpass högt tempo att tiden flyger förbi, och inte nog med det - Rob & Bob dryper av vin. I takt med att fyllan från det ekologiska lådvinet tilltar kan man som lyssnare inte bara ana en viss nivå av sluddrighet, utan även ett alltmer påtagligt fokus på alkohol och spyfärdiga fyllehistorier. Don't drink and spela in podradio!


AVSNITT 3: KÄNN PÅ KALLT STÅL!För att ladda ner avsnittet till din dator/mp3-spelare, klicka här.

I detta avsnitt snackar Rob & Bob om film och TV. Bekvämt parkerade på varsin stol på altanen till Bobs föräldrahem inleder dom en lång och babblig dialog med rörlig media som huvudsakligt tema. Det snackas Svullo, B-splatter från 80-talet, svenskdubbad tecknad film och kända regissörers moraliskt tveksamma arbetsmetoder gentemot sina skådespelare. Rob & Bob bjuder på personliga filmtips och en dissekering av det klassiska försäljningstricket "baserat på en sann historia."


AVSNITT 2: ROLF & RAGGES MACKFör att ladda ner avsnittet till din dator/mp3-spelare, klicka här.

I detta avsnitt tar Rob & Bob med oss tillbaka till millennieskiftet och 1990-talets slut då datorer och Internet var något nytt och spännande. Roliga MSN-alias, animerade GIF-eldar och Bill Clintons privata porrbilder är bara några av de ämnen som betas av. Dessutom kommer Rob & Bob ut ur garderoben som språkpoliser och rabblar upp de mest irriterande och lustiga språkliga fel hos vanligt folk. Och sist men inte minst, vad fick Rob att identifiera sig med en etnisk minoritet på skolgården under lågstadietiden?

Tack till Micke Svensson för lån av utrustning.


AVSNITT 1: BOKMÄSSAN I GÖTEBORGFör att ladda ner avsnittet till din dator/mp3-spelare, klicka här.

I detta avsnitt får vi bland annat följa med radarparet Rob och Bob när de besöker den årliga Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där de bränner veckopengen på serieböcker, blir fulla på releasefester och går vilse i den svettiga folkmassan på mässgolvet. Dessutom bjuds det på recensioner av Loka Kanarps och Carl-Michael Edenborgs "Hungerhuset", Mats Jonssons "Mats kamp", dialoger kring serietecknandets ljuva hantverk samt svaret på frågan om vilken sport Kenny Bräck sysslar med.

Detta avsnitt gästas av Anna Åhlén, serietecknare och illustratör. 


"Rob & Bobs Podradio" är gratis att ladda ned, och får gärna spridas vidare. "Rob & Bobs Podradio" är producerad av Robin Larsson, Robert Pettersson och Linus Olsson. Ledmotivet är producerat av Linus Olsson och Robert Pettersson. © 2013.