söndag 21 december 2014

Lucka 21: Den refuserade "JVEBAPG"-seriesidan

En av de mest tillfredsställande aspekterna av att rita tonvis med serier är att övning faktiskt ger färdighet. För varje år som går blir det allt glesare mellan gångerna jag tvingas kasta en halvfärdig seriesida i papperskorgen och påbörja ett nytt försök.

Den senaste gången jag kan minnas att det hände var när jag tecknade min serie "Jag var ett barn av Pokémon-generationen" (bl. a. publicerad i Rob & Bob med vänner #1 och Babian #24). Det var den andra sidan av serien som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Layouten funkade inte och många av rutorna kändes misslyckade i sin visuella uppbyggnad.

Version #1 - Den refuserade versionen

Jag var helt enkelt tvungen att börja om och göra en ny variant med en rad avgörande ändringar. Sidan fick en helt annan layout, bättre bildlösningar och ett smidigare bildberättande. Samtidigt bär de båda versionerna på många likheter, om man vid en jämförelse tittar lite extra noga. Jag tror dock att de flesta kan vara överens om att version 2, den slutgiltiga versionen, är överlägsen den refuserade på de flesta punkter.

Version #2 - Den slutgiltiga versionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar