torsdag 11 december 2014

Lucka 11: Bakom kulisserna - Joakim Derlows skisser

I vårt första nummer av Rob & Bob med vänner påbörjades en serie som är oerhört intressant att följa. Med sin oväntade (för att inte säga chockerande) blandning av verkliga händelser och uppdiktade scenarion är det med skräckblandad förtjusning som vi vänder sida för att se vad som väntar. Serien vi tänker på är Joakim Derlows "Grabbar", som publicerats i Rob & Bob med vänner med en del per nummer.

Av respons från läsare har vi förstått att det är en av tidningens mer uppskattade serier och att många väntar med spänning på nästa del i följetongen. Därför vill vi bjuda på en exklusiv titt in bakom kulisserna genom att presentera några skisser från Joakims ritbord, med kommentarer från Rob & Bob.


Rob: Det jag gillar med Joakims tolkning av mig och Bob är att samtidigt som vi själva strävar efter att avbilda oss så runda och gulliga som möjligt, så gör Joakim det motsatta. I Joakims värld är vi äckliga, groteska varelser med ruttnande ansikten och morbida missbildningar.

I denna skiss har jag kommit något billigare undan än Bob. Min kropp är någorlunda intakt, bortsett från det krackelerade ansiktet med ena ögat hängandes på halv stång.

Bob: Jag blir förvånad över min kroppshydda på den här skissen. Jag har liksom blivit 3 meter lång och fått samma fysik som en 80-årig gubbe som jobbat i skogen hela sitt liv och som kan ta död på en älgtjur med sina bara händer.

Jag vet inte om det är så Jocke ser mig och att det är så här han tror att jag kommer att se ut när jag blir gammal. Även om jag förhoppningsvis inte kommer att se ut som en helkroppsrakad björn på ålderns höst så tror jag faktiskt att det stora, rufsiga skägget och det obefintliga håret kan komma att stämma rätt bra.Rob: Denna samling skisser bjuder på mycket intressant. Den mystiska gestalten med skottkärran till vänster är en möjlig referens till Rob & Bob-fenomenet "Shotkärran". Pratbubblorna på sidans mitt lockar givetvis till skratt, där ett orimligt hot besvaras med en ännu orimligare önskan.

"Obehaglig serie" finns understryket längst ner på sidans vänstra kant. "Obehaglig"? Jo jo, jag tackar, jag.

Bob: På skisserna märks det att Jocke grävt i bilderna från Ljusdalsfesten. På den förra bilden gick det att se min Turtles-ryggsäck till höger om mina ben och mina toalettrulle-nunchucks fastsatta i bältet (se bild från festen). Här kan vi dessutom se barnritplattan längst till höger i bild, som ofta var framme på festen och användes till diverse högstående konstverk.

Här måste jag också tillägga att jag älskar öronen som förvandlas till monsteraktiga munnar. När jag ser dom blir jag lika glad som äcklad - och det är en av dom bästa känslorna jag vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar