tisdag 1 april 2014

Rob & Bobs ursprung

När Rob & Bob gick på Serieskolan för ett par år sedan brukade dom spendera helgerna med att köpa billig julöl på utförsäljning och spela Grand Theft Auto på Playstation 2. Spelseriens sjätte installation, "San Andreas", kom att påverka det serietecknande radarparet på ett alldeles särskilt sätt.


Det finns en väl dold gränd i spelet där det rivaliserande gänget Ballas håller till. Man kan hitta till själva gränden genom att glida runt i Los Santos, den stadsdel där spelet har sin början. På en av husväggarna kan man se en mystisk graffiti-tag, som till synes inte har något med det rivaliserande gänget att göra. Från denna gränd och ett par kvarter norrut dyker samma tag upp på ett par olika väggar, skyltar, verandor och elskåp.

Själva tagen och vem eller vilka som ligger bakom den får aldrig någon riktig förklaring. Enligt rykten och spekulationer på diverse internetforum ska tagen tillhöra ett annat gatugäng som bara de mest hängivna av spelare har lyckats träffa på. Via brusiga telefonsamtal till spelets huvudpersons mobiltelefon ska man till och med kunna utföra en rad ytterst svåra uppdrag åt detta mytomspunna gäng, men endast efter att man har klarat 100% av spelet.

Namnet på detta gäng gav även namn åt en viss serietecknarduo. Kan ni gissa vilken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar