torsdag 5 december 2013

Lucka 5: Serievalvet - Likheten mellan "Black Hole" och en passionsfrukt

Välkommen till Serievalvet. I denna bloggserie kommer serienördarna Rob & Bob att dyka ner i sina gigantiska seriesamlingar för att bjuda på guldkorn i form av serierelaterad kuriosa.I somras satt jag på vår altan och åt frukt. Det var gott och jag tänkte inte på serier överhuvudtaget. Plötsligt slår en blixt av obehag in i mig då jag precis sörplat i mig innehållet från den halva passionsfrukt jag håller i mina händer.

Jag fick en omedelbar flashback till sexscenen på kyrkogården i "Black Hole" av Charles Burns. I historien öppnas den ena personens hals upp och blottar en liten, äcklig mun som ser ut att vara fylld med slem och gegg.


Det jag just nu var med om kändes som att jag tungkysst den där läbbiga monstermunnen och jag fick omedelbart kalla kårar som ilade längs med ryggraden. Inte blev det bättre av att jag behövde svälja ner det slajmiga snorgegget och tugga i mig dom knastriga kärnorna från passionsfrukten som redan gled runt i min mun. Huvva!

Det jag funderar på nu är om "Challe B" varit med om samma sak och på så vis fått inspiration till scenen i boken, eller om det helt enkelt är så att jag lider av skenande fantasi och tydligt bildminne?

Ta en titt på bilderna och avgör själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar