måndag 2 december 2013

Lucka 2: Serievalvet - Simon G i Rocky

Välkommen till Serievalvet. I denna bloggserie kommer serienördarna Rob & Bob att dyka ner i sina gigantiska seriesamlingar för att bjuda på guldkorn i form av serierelaterad kuriosa.

Martin Kellermans "Rocky" är som de flesta känner till en självbiografisk strippserie där samtliga karaktärer avbildas som fabeldjur. Hundar, råttor, rävar och näbbdjur är de vanligast förekommande arterna i serien.

Men i stripp #832 hände något som var väldigt ovanligt, nämligen att en människokaraktär plötsligt dök upp. Det var serietecknaren Simon Gärdenfors (känd från bland annat "Rob & Bob med vänner #1") som gästade, och istället för att få den sedvanliga behandlingen att tolkas i djurform, så måste Kellerman har tyckt att det vore roligare att teckna Gärdenfors som dennes egna seriealterego.

Jag var tretton år och hade just läst Gärdenfors debutbok "Turist", och jag minns att jag fick ett litet pirr i magen av att två av mina favoritserietecknare figurerade i varandras serier. Kellerman skulle senare dyka upp i Gärdenfors andra bok "Lura Mig!", då de träffas i logen till det numera nedlagda SVT-programmet "Carin 21:30".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar