fredag 13 december 2013

Lucka 13: Drinkskola med "Rödvinbärssaft"


Lucia är en högtid som nästan varje år rapporteras om i media som en tid då unga människor som ännu inte blivit myndiga super ner sig till apstadiet och halvdör i en snödriva bredvid en rondell någonstans. Rob & Bob vill bidra till att hålla kvar Lucias ursprungliga budskap och traditioner, samt befästa sunda ideal hos dessa unga. I klartext: Så här ska ni supa!

STEG 1
Börja med att plocka fram en flaska vanlig blandsaft, smaken spelar ingen roll (men gärna av märket "Bob"). Gå därefter igenom dina föräldrars gömma för alkoholhaltiga drycker. I rimlighetens namn borde du kunna hitta en starköl och en vinbox att nalla någon deciliter ifrån (OBS! Det måste vara RÖTT vin).

STEG 2
Blanda alla dessa drycker i en valfri flaska som är lätt att ha med sig. Måtten spelar inte så stor roll, men vi rekommenderar att ta hela starkölen, vin nästan upp till toppen och en skvätt saft på slutet. Ett tips är förresten att undvika glasflaskor och hellre välja PET-flaskor i plast, då risken minskar för att du fastnar med läpparna på flaskhalsen när du ska ta en klunk i den frostiga natten.

STEG 3
Gå ut och kolka i dig den fruktansvärda häxbrygden du har i din hand och njut av natten! Om någon vuxen tråkmåns skulle komma och fråga vad du har i flaskan är det bara att svara "Rödvinbärssaft", för då ljuger du inte. Den innehåller ju Rödvin, Bärs och Saft!

Detta inlägg presenteras i samarbete med
Lilla Ölkassen - "Din vän i fjortisfyllan!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar