torsdag 13 december 2012

Lucka 13: Årets Lucia är krönt!

I år har alltså "Snubben som alltid blir gylfhäcklad" utsetts till årets lucia av seriesveriges officiella luciakommitté (Läs: Rob & Bob).
I uppdraget ingår förutom leverans av skönsång skittidigt på morgonen även uppgiften att sprida vällust, grilldoft och stearinljus
i skrevhöjd till allehanda tv-tittare, arbetskamrater och knäfiltade gamla russin på ålderdomshem.

Prissumman för årets lucia är förutom objektifiering, ändlösa repetitioner av stämsång i falsett och flamskyddsbehandlade ögonbryn även en check hos Grillspecialisten på 149:-.Ifrån ett startfält på fler än hundra kandidater har alltså "Snubben som alltid blir gylfhäcklad" tagit sig ända till toppen - och hela vägen in i juryns hjärtan. Låt oss med Rob & Bobs egna ord höra vad det var som gjorde att det kunde gå så... bra.

Juryns motivering: Med ett utseende och BMI som får änglar att gråta får han oss på fall. Sällan har vi skådat en mer originell ljusbärare som så utmärkt kombinerat sitt sinne för timing med en karisma som motsvarar ljummet vatten. I en värld av traditioner dyker "Snubben" upp som en frisk fläkt som andas "Skaparglädje" och "Misstag". Ingen annan kandidat har tidigare lyckats kommunicera luciafirandets budskap så väl.

 Han hade oss vid: "Vilka är ni? Var är jag?
Varför ska jag ha en ljuskrona på mig?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar