torsdag 28 april 2011

Manifest

Rob & Bob – Seriesveriges svar på din (efter)fråga(n)

Du kanske redan har hört talas om dem, sett dem på stan eller kanske till och med växlat ett par ord eller sänkt ett par bärs med dem. De där suspekta snubbarna från södra Norrland, för somliga även kända som Rob & Bob. Robin Larsson och Robert Pettersson – som de egentligen heter – tecknar serier och går för närvarande på Serieskolan i Malmö. De har släppt serier, teckningar och fanzine på löpande band och har inga planer på att sluta.

Deras första fanzine är ett slags ”splitzine” där de båda delar på utrymmet med allehanda enskilda verk, men också bjuder på ett och annat samarbete. Av innehållet att döma kan man märka en viss fascination och förkärlek till tjocka linjer, tung svärta och allt som är runt och gulligt. Återberättande av TV-spelsminnen blandas med populära barnnamn, pubertala skämt och bisarra äventyr i Stockholms underjord.

Serieduon Rob & Bob är som en krambjörn i famnen på folket. De sticker upp bland Utopister och Galago-maffior, stripptecknare och superhjältesträvare. De planerar att starta vattenkrig i ankdammen seriesverige, med ambitionen att skapa de bästa, intressantaste och mest fantastiska serierna någonsin.

"Nu tar vi över."


Rob Bob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar